Ioga durant l’embaràs

ioga embaràsDurant l’embaràs, la sensibilitat i la receptivitat de la dona augmenten considerablement. Per aquest motiu, l’embaràs és un moment òptim per a la pràctica del ioga ja que ens permet posar-nos en contacte amb la vida que  portem dins i establir un vincle sòlid amb el nostre fill.

Durant les sessions, les dones embarassades practiquen les postures més adients per enfortir la musculatura perineal, cuidar la columna vertebral  i mantenir-la flexible, aprendre a respirar correctament per a facilitar la funció del diafragma i submergir-se en la relaxació reforçant d’aquesta manera el vincle amb el seu fill. Es milloren les funcions vitals, la circulació i la respiració i, de retruc, l’estat de salut i d’energia.

Realitzar de manera regular exercicis ens ajudarà a evitar l’estrès, a descarregar tensions i a protegir la columna vertebral, de manera que el cos es pugui adaptar amb facilitat als canvis. A mida que es vagi aconseguint un major grau de flexibilitat i llibertat de moviments, la gestant aconseguirà estar més còmoda fet que l’ajudarà a fer front a les contraccions durant el part i, quan arribi el moment de l’expulsiu, sabrà com fer servir el seu cos. Si la dona aprèn a relaxar-se, a calmar els dolors  i  molèsties típiques de la gestació podrà tenir una mirada diferent del que significa el part, col·locant-lo en el lloc que li pertoca, sense tenir-li por ni sobrevalorar-lo.

Amb el ioga es desenvolupa la consciència corporal i s’aconsegueix ser més conscient del nostre cos, de l’espai que ocupa el nostre nadó i del camí que haurà de recórrer en el moment del seu naixement.

Preu: 45 € al mes